Bernhoven Ziekenhuis: “Blij met de flexibiliteit van PSR Facilitair.”

De marmoleum- en linoleumvloeren van Bernhoven Ziekenhuis hadden een onderhoudsbehandeling nodig. Dankzij de inspanningen van PSR Facilitair hebben deze vloeren weer een gloednieuwe uitstraling. “De flexibiliteit van PSR Faciliteit is voor ons als ziekenhuis erg belangrijk.”

In Bernhoven Ziekenhuis in Uden zorgt Joop Konings inmiddels ruim 30 jaar ervoor, samen met zijn collega’s, dat de inrichting en de hygiëne optimaal blijven. Een vraag over vloeren leidde tot contact met PSR Facilitair. “Schoonmaakbedrijf ASP waste de ramen in het ziekenhuis. Toen ik hen advies vroeg over de behandeling van de marmoleum- en linoleumvloeren, brachten ze me in contact met William Pieters van PSR Facilitair. Hij adviseerde ons om de vloeren te voorzien van een  UV-coating, omdat de vloeren dat meteen weer belastbaar zijn en gebruikt kunnen worden.”

Voor het ziekenhuis en Konings betekende dat een eerste kennismaking met de toepassing van een UV-coating, aangezien dit toen nog niet echt bekend was. “We staan altijd open voor innovatie en nieuwe technieken. We hebben hiervoor gekozen, omdat een UV-coating een vloer zo’n drie tot vijf jaar een gloednieuwe uitstraling geeft”, legt hij uit. “Andere voordelen zijn dat dit geen goedkope milieubelastende techniek is en dat een vloer met zo’n coating eenvoudig te onderhouden is.”

 Werkzaamheden

Konings is enorm te spreken over de wijze waarop de werkzaamheden zijn uitgevoerd. “De werkzaamheden zijn heel goed verlopen. Dat was mede aan PSR Facilitair te danken, die naar de onderhoudswerkzaamheden ook zorgde voor het in- en uitruimen van alle ruimtes en dat doen een schoonmaakbedrijf meestal niet. Daarnaast hebben ze voor het onderhoud een UV-lamp gebruikt. Zo’n lamp heeft een erg snelle droogtijd als voordeel, waardoor de ruimtes in de avonduren weer klaar voor gebruik waren.”

Daarbij bevalt hem ook de samenwerking met PSR Facilitair erg goed, vertelt hij. “Door de zeer korte lijnen binnen het bedrijf, verloopt het contact erg makkelijk. Voor ons als ziekenhuis is dat echt wel van belang. Daarnaast zijn we blij met de communicatie en flexibiliteit van PSR Facilitair. Ze bewegen continu met ons mee. Ze hebben als eerst de vloeren van de hele polikliniek behandeld. Daarvoor moesten ze rekening houden met de patiënten en konden ze dus niet werken op de tijden dat daar patiënten aanwezig zijn. Voor ons als ziekenhuis zijn dat soort details dat erg belangrijk.”

Naar verwachting loopt de samenwerking nog geruime tijd door, aangezien Bernhoven Ziekenhuis over heel veel vloeroppervlak beschikt. “Het gaat over erg veel vierkante meter”, geeft Konings uit. “Daarom hebben we de reiniging van de vloeren over meerdere jaren uitgesmeerd. Dus we zien PSR Facilitair nog veel.”